Sant Joan Despí, capital catalana del plectre durant un cap de setmana

Primer ensayo Circuit de PlectreSant Joan Despí serà durant el dia 7 d'abril la capital catalana de plectre, amb la celebració de la primera edició de la Circuit del plectre, un cicle de concerts de col·laboració que pretén posar en contacte músics i grups de corda polsada de Catalunya. També volem donar visibilitat i a posar en valor el folk instruments de pols i pua.

Participaran més de 50 músics de les formacions de plectre català, tot i que les inscripcions són també obertes a músics que vulguin participar-hi individualment. Tots ells són excel·lents jugadors d'instruments de corda polsada i plectre en particular bandúrrias, llaüts i mandolines, així com directors d'orquestra, compositors, o arranjadors, etc.

El Circuit de Plectrum serà una gran oportunitat per conèixer les possibilitats expressives d'aquests instruments.

Durant el dia, es realitzaran sessions de formació musical, una mostra d'instruments i assajos de les peces conjuntes del concert col·laboratiu de la tarda.

Els instruments de plectre (bandúrries, llaüts i mandolines) sovint han estat associades només a la música folclòrica i tradicional, juntament amb les guitarres i baixos. Al Circuit de Plectre mostraran la seva riquesa expressiva en qualsevol estil musical, des de la música clàssica fins a peces populars, temes de pel · lícules, etc.

Amb el Circuit de Plectre es pretén crear un repertori comú per a un nombre considerable d'instrumentistes de corda polsada, amb l'objectiu de formar, en el futur, una gran orquestra de plectre a Catalunya.

En la primera edició participaran, a més d'artistes individuals que s'han inscrit, les orquestres Laud'Ars, (Sant Joan Despí) Banda Sonora del Plectro (Sant Feliu de Llobregat) y la Rondalla Angel Sola (Barcelona).